Legea Atractiei - Principiul Recunostintei

Principiul Recunostintei

Cheia Succesului - Legea Atractiei - Principiul Recunostintei

Desi v-am promis ca in acest articol vom discuta despre cele doua exercitii importante pentru activarea Legii Atractiei, astazi vom discuta doar primul dintre ele, deoarece este esential sa intelegem puterea si importanta acestor exercitii si am considerat ca ar fi mai bine pentru dumneavoastra sa dedic cate un articol separat pentru fiecare exercitiu.

Primul dintre cele doua principii este Principiul Recunostintei, al Gratitudinii, al Multumirii.

Toti oamenii de succes recomanda acest exercitiu ca fiind extrem de important pentru a activa Legea Atractiei in mod deliberat si in folosul dumneavoastra. Ceea ce trebuie sa faceti este ca, mai intai, sa alcatuiti o lista cu toate lucrurile pentru care sunteti recunoscatori, pentru toate lucrurile pe care le aveti in viata dumneavoastra, toate persoanele apropiate, toate intamplarile, absolut tot ce credeti dumneavoastra ca merita mentionat. Motivul pentru care este atat de important acest proces de recunostinta este acela ca va va redirectiona energia, pentru ca acum va veti concentra asupra lucrurilor pe care le aveti si pentru care sunteti recunoscatori.


Probabil inainte sa faceti acest exercitiu va concentrati numai asupra lucrurilor pe care nu le aveti si care v-ar placea sa le aveti, dar odata ce veti alcatui aceasta lista, energia dumneavoastra se va indrepta asupra lucrurilor pe care le aveti deja si acesta este un lucru esential, sa multumiti pentru ceea ce aveti pentru ca astfel veti primi mai mult. Dupa ce v-ati intocmit aceasta "lista de multumiri", este esential sa multumiti pentru aceste lucruri macar de doua ori pe zi, cele mai recomandate momente fiind dimineata, imediat dupa ce v-ati trezit si seara, inainte sa mergeti la culcare.

Exemplu de aplicare a Principiului Recunostintei

Prefesorul Lee Brower explica in "Secretul" modul in care aplica el acest exercitiu. Pentru a-si aminti in fiecare dimineata si in fiecare seara sa multumeasca pentru toate lucrurile frumoase din viata sa, Lee Brower a luat o pietricica, a bagat-o un buzunar si si-a propus ca de fiecare data cand atinge aceasta pietricica, sa sa gandeasca la un lucru pentru care este recunoscator. Astfel, in fiecare dimineata cand se trezeste si pune pietricica in buzunar, se gandeste la lucrurile pentru care este recunoscator. Seara, inainte de culcare, isi scoate pietricica din buzunar si iar multumeste pentru lucrurile frumoase din viata sa.

Acelasi Lee Brower relateaza o intamplare interesanta la care a luat parte un prieten de-al sau din Africa de Sud, al carui copil suferea de o boala foarte grava si care s-a vindecat dupa 4-5 luni de aplicare a acestui principiul al recunostintei. Descrierea exacta a relatarii o puteti urmari in filmuletul de mai jos:


Dupa cum puteti observa, acest proces de recunostinta si multumire pentru lucrurile pe care le aveti deja este foarte puternic si este esential pentru a atrage in viata dumneavoastra si alte lucruri pe care le doriti, dar mai intai trebuie sa fiti recunoscatori pentru ce aveti deja.

In articolul urmator vom discuta despre cel de-al doile exercitiu esential, insa pana atunci iata cum puteti pune in aplicare Principiul Gratitudinii: faceti-va o lista cu toate lucrurile din viata dumneavoastra pentru care sunteti recunoscator si propuneti-va sa multumiti pentru acele lucruri cel putin de doua ori pe zi. Puteti de exemplu sa va propuneti ca de fiecare data cand va spalati pe dinti sa multumiti pentru aceste lucruri, sau puteti asocia acest proces de gratitudine cu orice alta activitate pe care o veti intreprinde de cel putin doua - trei ori in fiecare zi.

0 comments